9.1.2017

DRY NEEDLING–KOULUTUS TAMPEREELLA

 

DRY NEEDLING–KOULUTUS TAMPEREELLA 

(TRIGGERPISTEIDEN HOITOA AKUPUNKTIONEULOILLA

Triggerpisteet ovat usein erilaisten myofaskiaalisten kiputilojen aiheuttajia. Dry needling tarkoittaa triggerpisteiden hoitoa akupunktioneuloilla ja se pohjautuu osaltaan samanlaisiin vaikutusmekanismeihin kuin kiinalainen, traditionaalinen akupunktio, mutta dry needling ei ole akupunktiohoitoa. Dry needling-hoito kohdistuu suoraan yksittäisiin triggerpisteisiin toisin kuin perinteisessä akupunktiohoidossa, jossa hoidetaan meridiaaneilla sijaitsevia akupunktiopisteitä. Maailmalla dry needling-hoito on laajalti käytössä oleva kivunhoitomenetelmä ja se on todettu erittäin tehokkaaksi, nopeaksi ja turvalliseksi tavaksi hoitaa pehmytkudoksissa olevia triggerpisteitä.

Kurssin kuvaus: 

Koulutus koostuu viidestä eri moduulista (Basic 1 ja 2, Advanced 1 ja 2 sekä Professional-level), jotka kaikki ovat 2-3 päivän kestoisia moduulista riippuen. Osaan moduuleista sisältyy kirjallinen koe ja käytännön koe. Koulutuksissa käydään läpi triggerpisteiden syntymekanismit, diagnostiikka ja triggerpisteiden hoitotekniikat akupunktioneuloilla. Triggerpisteiden hoitaminen, etenkin akupunktioneuloilla, vaatii hyvää anatomian tuntemusta ja palpaatio taitoa, joten harjoittelemme myös näitä taitoja paljon.

Basic-1 kurssin sisältö: Basic-1 kurssilla opettelemme löytämään ja tunnistamaan yläraajan ja niska-hartiaseudun alueen triggerpisteitä, hoitamaan niitä dry needling-tekniikoilla, akupunktioneuloja käyttäen. Käymme myös läpi tyypillisiä näiden alueiden TULE-vaivoja ja niiden hoitoja.

Basic-2 kurssin sisältö: Tällä kurssilla pääpaino on alaselän, lantion ja alaraajojen triggerpisteiden käsittelyssä akupunktioneuloilla. Käymme läpi tyypillisiä alaselän ja lantion alueen kiputiloja, joiden taustalla on usein erilaisia myofaskiaalisia kiputiloja, ja miten näitä TULE-vaivoja voidaan hoitaa tehokkaasti Dry Needling-tekniikoilla.

Kurssivaatimukset: 

Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla koulutetun hierojan, fysioterapeutin tai joku muu vastaava terveydenhoitoalan tutkinto (valviran rekisteröimä) ja vähintään yhden vuoden työkokemus alalta.

Basic 1-kurssin aikataulu -ja paikka: 8.-10.3-17 

Koulutuspäivien aikataulut: 1. päivä klo 12.00-18.00, 2. päivä klo 9.00-17.00 ja 3. päivä klo 9.00-15.00. Koulutus pidetään Tampereella, Kauppakeskus Tullintorissa osoitteessa Tullikatu 6, hierojakoulu Relaxin tiloissa.

Kurssin hinta: 320€ + alv. 24%

Basic 2-kurssin aikataulu- ja paikka: 8.-10.6-17 

Koulutuspäivien aikataulut: 1. päivä klo 12.00-18.00, 2. päivä klo 9.00-17.00 ja 3. päivä klo 9.00-16.00. Koulutus pidetään Tampereella, Kauppakeskus Tullintorissa osoitteessa Tullikatu 6, hierojakoulu Relaxin tiloissa.

Kurssin hinta: 320€ + alv. 24%

llmoittautuminen: 

Ilmoittautuminen 15.2.2017 mennessä osoitteeseen ismo.palmamaki@fysioprovita.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti koulutuksesi ja työhistoriasi terveydenhoitoalalla.

Peruutusehdot: 

Kaksi viikkoa ennen ensimmäistä koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50% koulutuksen kokonaishinnasta.

Kouluttajat: 

Ismo Palmamäki, urheilufysioterapeutti, OMT, koulutettu hieroja, hieroja kouluttaja

Juuso Mäkelä, Ortopedinen osteopaatti, koulutettu hieroja, hieroja kouluttaja