Lahjakorttien käyttöajat

Lahjakorttien vanhenemisajoista kysellään aika-ajoin, vallankin näin vuoden alussa kun joulupukki on tuonut mieluisan hierontalahjakortin mukanaan. Keskinäisillä sopimuksilla, asiakkaan ja hoitajan kesken, voidaan lahjakortin käytöstä ja voimassaoloajasta sopia myös toisin mutta pääperiaate asiassa on kuluttajariitalautakunnan antaman lausunnon lahjakorttien käytöstä mukainen. Asiasta on kuluttajariitalautakunta kirjannut mm. näin:

RIITA: Asiakas sai 200 e lahjakortin, joka oli voimassa 6kk. Asiakas on käyttänyt siitä vain murto-osan.Riita koski lahjakortin vanhentumista. Asiakas haluaa käyttää lahjakortin vaikka viimeinen käyttöpäivä on jo umpeutunut. Käyttämättä jäänyt summa oli yli 190 euroa.

RATKAISU: Kuluttajariitalautakunta toteaa, että 200 e lahjakortissa on selvästi ilmoitettu sen ostopäivä ja voimassaoloaika. Lautakunnan mukaan lahjakortin voimassaoloaika on tavanomainen ja sen käyttämisestä vastuu on kuluttajalla. Lautakunta ei suosita hyvitystä.

Kommenttina esitetään että on kuluttajan vastuulla huolehtia siitä että lahjakortti käytetään sen voimassaoloaikana.

On siis syytä huomioida lahjakorttien myynnissä, että sekä ostopäivämäärä ja lahjakortin voimassaoloaika on selvästi kuluttajan tiedossa ja luettavissa suoraan kortista.